Omgeving

Pension de Eijckenhoff ligt in de gemeente Putten, midden op de Veluwe, een groot natuurgebied en een goede bestemming om even tot rust te komen. Vanaf het park kunt u heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen, over de heide en langs weilanden. Het pension ligt op 4 km van de plaatsen Voorthuizen en Putten.

In de omgeving kunt u genieten van verschillende landschappen met veel variatie aan natuur en landelijk gebied. Maar het ligt ook ideaal centraal voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in de omgeving.

Ga gelijk naar:

Wellness

Sauna en Beautyfarm

Op 400 meter van ons pension bevindt zich de Sauna Drôme/ Beauty Farm Putten, die bekend staat als een van de mooiste sauna’s van Nederland.

In de beautyfarm kunt u genieten van diverse ontspannende massages en een uitgebreid assortiment aan gezichtsbehandelingen.
Deze zijn ook te boeken zonder saunagebruik.

Wij hebben in samenwerking met deze sauna een arrangement opgesteld voor onze gasten. Dit arrangement kunt u vinden op onze arrangementenpagina.

Sauna arrangement

+ Al vanaf €50,-

+ Eigen handoek meenemen

Subtropisch zwembad

Op 4 km afstand in Putten ligt het bekende “Bosbad Putten”, waar u kunt ontspannen en geneiten een subtropisch zwembad met buitenbad en ligeweiden. Tevens worden hier zomer en winter diverse activiteiten georganiseerd.

Attracties

Dolfinarium Harderwijk

Dit seizoen heeft het bekende Dolfinarium o.a. de  voorstellingen:
Aqua Bella (met dolfijnen), de Snor(rrr) show (met walrussen) en het avontureneiland en het magische amulet ( met zeeleeuwen ) op het programma.

Ontspanning

Als u ontspanning zoekt, bent u op de Veluwe aan het goede adres. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om te ontspannen en voor iedereen is er wel iets te vinden.

De Blokhut activiteiten (4 km)

o.a. Solextour, Lelijke Eend rijden, Step rijden.

solex rijden

Lelijke eend rijden

Golfbaan Edda Huzid (4 km)

Diverse Golfbanen, allen toegang met G.V.B.

Recreatie 

Recreatiegebied Zeumeren (8 km)

Recreatieplas met diverse outdoor activiteiten.

Recreatiestrand Nulde (8 km)

Recreatiegebied aan het Veluwemeer met jachthaven en watersportmogelijkheden.

Natuur

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een bijzonder dagje natuur genieten kunt u bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe.
Dit park is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten-en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum/Museonder, Kröller-Müller Museum en de Beeldentuin vormt het Park een unieke en internationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Prachtige fietsroutes

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, dat zich bij uitstek leent om te fietsen, omdat de fietspaden van goede kwaliteit zijn.

Op de fiets ervaart u de Veluwe op een geheel andere wijze en kunt u een route afleggen door het wisselende landschap van bossen, heide, weilanden en polderlandschap.

Tijdens uw fietstocht kunt u genieten van diverse dieren, zoals vogels, herten en wilde zwijnen.

Vanaf ons pension kunt u zo de prachtige omgeving in fietsen. Er zijn diverse fietsroutes van de VVV verkrijgbaar in ons pension.

Indien u wenst kunnen wij huurfietsen voor u regelen, welke dan bij het pension worden gebracht.

Kasteel Oldenaller met parktuin op 8 km.

Natuurgebied met diverse activiteiten van Natuurmonumenten.

Landgoed Schovenhorst

Dit landgoed is openbaar voor publiek en u kunt wandelen door een Pinetum, Arboretum en het 3-continentenbos. Dit landgoed heeft een bijzondere uitkijktoren van 40 meter hoog. Bovenin deze toren bevindt zich een bomentuin. Tevens hebt u vanaf deze toren een prachtig uitzicht over de gehele Veluwe.

Oude vissersplaatsen 

Harderwijk, Elburg  en Spakenburg.

Diverse restaurants:

Praktisch:

Albert Heijn (5,9 km)

Jumbo (5,4 km)

Fietsverhuur (6,3 km)

Het is eventueel mogelijk via Ligtrink 2 wielers een stadsfiets of een elektrische fiets te huren. Deze kan voor u bij het pension worden gebracht.

Dieren pension de Sierkamp

Of u nu een dagje, nachtje, weekend of voor langere tijd verblijft, uw trouwe viervoeter kan op 10 minuten afstand verblijven.